Selamlar Arkadaşlar,
Bu makalemizde sizlere DHCP serverda IPv4 Properties alanını anlatmaya çalışıyor olacağım.
Bunun için ilk olarak DHCP server kısmını açmanız gerekmektedir ve IPv4 alanına sağ tıklıyoruz ve Propertiese basıyoruz.
Enable DNS dynamic updates according to the settings below : Bu alan işaretlenmeli, bu alanla birlikte Dynamically update DNS records only if requested by the DHCP clients seçilirse her cihaz otomatik olarak kendini DNS’e kayıt ettirecektir. Always dynamically update DNS records’u işaretlemeniz durumunda ortamımızda bulunan ve kendini DNS’e kayıt ettiremeyen cihazları zorlayarak kayıt edecektir.
Discard A and PTR records when lease is deleted : Bu alanı seçmemiz durumunda kiralanan ip silindiğinde A ve PTR kayıtlarıda silinecektir.
Dynamically update DNS records for DHCP clients that do not request updates : Bu alan seçilmesi durumunda kendini DNS’e kayıt ettiremeyen eski sürüm sistemleri DHCP kendi kayıt edecektir.
Disable dynamic updates for DNS PTR records : Bu seçenek ile PTR kayıtları otomatik olarak eklenmeyecektir.
Conflict detection attempts : Bu alana girilen değer kadar; verilecek olan ip adresine ping atılır. Geri dönüş alınmazsa ip kiralanır.
Audit log file path : kısmında belirlenen yola audit loğlarını tutacaktır.
Bindings… : kısmına bastığımız da network kartları görünür ve bu iplere göre scopelar ayarlanabilir.
DNS Dynamic update registration credentials : DNS otomatik olarak update yapabilmesi için kullanıcı adı ve şifremizi gireriz. Genelde domain admindir.
Bu alanda yapmış olduğunuz Failover ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
Bu kısımda Audit logları alması için enable edebiliriz.
Bu kısımda da Allow ve Deny listleri aktif ederiz.
NOT 1 : Eğer SCCM üzerinden bir image dağıtmanız durumunda DHCP Bootp özelliği açık olmalı ve Scope optionda da gerekli parametreler girili olmalıdır.
NOT 2 : Scope dışı yapılacak olan herhangi bir ayar Master ve Partner sunucular arasında replikasyon olmayacaktır.
Yardımcı olması dileğiyle kolaylıklar dilerim.