Radius Server Client Ve Merkez Server Ekleme

Selamlar Arkadaşlar bu makalemde sizlere Radius server üzerinde Client ekleme işlemi yapacağız. Bunun anlamı ise başka bir Radius server olabilen cihazı sistemimize ekleyeceğiz yani entegre edeceğiz. Ben bunun için farklı bir Server bilgisayar kurup içerisine Radius kurulumu sağladım.

1 – RADIUS Serverımıza Client Ekleme işlemi :

Network Policy Server penceresi altında RADIUS Clients kısmına sağ tıklıyoruz ve açılan menüden New’e basıyoruz.

Karşımıza çıkan New RADIUS Client sekmesinde Enable işaretledikten sonra Friendly name kısmına adını yazıyoruz, Address (IP or DNS) kısmına ise eklenecek olan cihazın ip adresini yazıyoruz ve Verify… diyerek doğruluyoruz. Daha sonra Manual alanında iki cihazın güvenli bir şekilde haberleşmesi için şifreleri belirliyoruz. Ben bu örenğimde Elma yaptım.

Daha sonra Advanced Tab’ı altından eğer bir cihaz eklemek isterseniz cihazın modeli de Vendor name kısmında varsa bunu seçmelisiniz. Ben RADIUS Standard seçiyorum ve devam ediyorum. RADIUS Standard bu cihazların genel ismidir. Access-Request’i de işaretliyorum ve OK tuşuna basıyorum.

Artık Server’ımızı sisteme Client olarak eklemiş bulunmaktayız.

2 – Eklenen Client Serverdan Radius’umuzu gösterme işlemi :

Bu adımda RADIUS’dan kontrol yapılacak olan VPN Serverımıza login oluyoruz ve Routing and Remote Access penceresini açıyoruz.

Açılan pencerede VPN Server’a sağ tıklarız ve açılan menüden Properties deriz.

Açılan Properties ekranında Authentication Provider ve Accounting Provider alanlarını RADIUS olarak ayarlıyoruz ve aşağıdaki ayarlamaların aynılarını Configure… tuşuna basarak ikisine de yapıyoruz.

Açılan RADIUS penceresinde Add… tuşuna basıyoruz. Karşımıza Add RADIUS Server ekranı geliyor burada RADIUS kurulu olan Server’ın IP Adresini yazıyoruz ve Always use message authenticator alanını işaretliyoruz. Daha sonra Shared Secret alanında Change… tuşuna basıyoruz Ve şifre yazabileceğimiz alan açılıyor. Bu alana RADIUS Server’ımızada belirlemiş olduğumuz Elma passwordlerini giriyoruz ve OK tuşlarını kullanarak kaydedip en son Properties penceresine gelincede Apply diyerek değişiklikleri uyguluyoruz.

VPN Server’da yapılacak olan işlemler dışarıya kapalı olduğundan dolayı NPS Serverda aşağıdaki işlemleri yapmamız gerekmektedir.

Network Policy Server açılır. Policies altında Network Policies seçilir. Daha sonra soldaki ekranda Connection to Microsoft Routing and Remote Access Server seçeneğine sağ tıklanır ve Properties’e tıklanır.

Açılan Properties ekranında Grant Access… alanını işaretleriz ve Apply tuşuna basarız.

Bu ayarlamaları yaptıktan sonra VPN kullanıcıları sisteme bağlanırken RADIUS Server üzerinden gerekli kontrolleri yapılacaktır.

Yararlı olması dileğiyle, Kolaylıklar dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir