SCCM Server 2016 Kurulum ve Configuration Part 2

Selam arkadaşlar bu makalemde sizlere SCCM Server için SQL kurulumundan bahsediyor olacağım.

İlk olarak cihazımızda .Net 3.5 Features özelliği aktifleştirilmemişse aşağıdaki PowerShell komutu ile bunu yükleye bilirsiniz.

Bunun için PowerShell’i Run as administrator olarak açıyoruz.

> Install-WindowsFeature Net-Framework-Core

Yazıyoruz ve çalıştırıyoruz. Succes olduğunu görmemiz durumunda başarılı olarak yüklenmiştir.

Daha sonra Region ayarlarında Formats kısmında bulunan Format : alanını English (United States) olarak ayarlanmalıdır.

Yine Region ayarlarında bulunan Location tabındaki Home location: sekmesini United States olarak ayarlamalısınız.

İlk olarak SQL Server Installation Center açılır ve Installation sekmesinde bulunan New SQL Server Stand-alone…. alanına basılır.

Daha sonra çıkan ekranda Product Key alanında bulunan Enter the product key: alanı için gerekli işlemler yapılır ve Next’e tıklanır.

License Terms kısmında lisans sözleşmesi kabul edilir ve Next’e tıklanır.

Microsoft Update kısmında bulunan Use Microsoft Update to check… sekmesini işaretlemeniz durumunda ürün updatelerini kontrol etmesini bildirmekteyiz. Ben işaretleyerek Next ile devam ettim.

Install Rules ekranında gerekli kontrollerden OK almanız durumunda Next ile devam edin. Burada Firewall uyarı verebilir. Bunu geçmenizi sağlamak için Windows Firewall özelliklerini kapatmanız gerekmektedir.

Daha sonr Feature Selection ekranına geldiğimizde Database Engine Services, Full-Text and Semantic Extraction for Search ve Reporting Services – Native özelliklerini seçip diğer alanlara dokunmadan Next ile devam ediyoruz.

Instance Configuration sekmesinde ise Defaul instance seçeneğini seçtik ve Instance ID: kısmını varsayalın ayarda gelen MSSQLSERVER olarak bırakarak Next ile devam ettik.

Server Configuration’ın Service Accounts kısmında bulunan özelliklerin hepsini Automatic’e çekiyoruz.

Diğer bir sekmesi olan Collation ekranında ise Customize… alanına tıklayarak SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS seçeneği seçilir ve Next tuşuna basılır.

Database Engine Configuration sekmesinde bulunan Server Configuration alanına tıklıyoruz ve Windows authentication mode’u işaretledikten sonra Add Current User tuşana basarak Login olduğumuz kullanıcıyı buraya ekliyoruz. Login olabilmemiz için bu kullanıcı adı ve şifreyi kullanacağız. Sonrasında Next ile devam ediyoruz.

Reporting Services Configuration kısmında ise Install and configure seçeneğini seçerek Reporting servisini kurulumunu ve ayarlanmasını sağlıyoruz. Next ile devam ediyoruz.

Ready to Install alanına geldiğimizde ise Install tuşuna basıyoruz.

Installation Progress kısmında bize durumu gösteren bir progres bar mevcuttur.

Complete ekranına gelmeniz durumunda başarılı bir şekilde programı yüklemiş oldunuz.

Bir sonraki adımımızda ise SQL Server Management Studio’yü yüklemek olacaktır. Bunun için Microsoft sitesinden gerekli programı indirmeniz gerekmektedir. Daha sonra indirmiş olduğunuz programı çalıştırın.

Karşımıza gelen ekran bu olacaktır Install tuşuna basarak yükleme işlemine başlayın.

Kurulum işlemi yapılacaktır bu kısımda bekliyoruz.

Kurulum tamamlanınca cihazınızı Restart butonu ile yeniden başlatmalısınız.

Daha sonra Microsoft SQL Server Management Studio’yu açıyoruz ve karşımıza çıkan Connect to Server penceresinde herhangi bir değişiklik yapmadan Connect tuşuna basıyoruz.

Daha sonra Server adımızın yazdığı alana sağ tıklıyoruz ve Properties’e basıyoruz.

Açılan Properties penceresinde Memory sekmesine tıklıyoruz ve Ram miktarlarını 4096 olarak ayarlıyoruz. Bu sayede SQL Server’ın maksimum çalışacağı Ram miktarını ayarlamış olduk.

Daha sonra SQL Server Configuration Manager ekranını açın ve SQL Server Services altında bulunan SQL Server (MSSQLSERVER) servisine sağ tıklayarak Properties alanına girin. Log On sekmesine gelin ve This Account altına Domain Admin kullanıcı adını ve şifresini yazarak Apply butonuna basın. Yapılan işlemin aktif olabilmesi için Servis’in Restart atılması gerektığını söyleyecektir. Sonrasında Servisi Restartlamayı unutmayın. Bu sayede Servisimiz Domain Admin yetkileri ile açılacaktır.

SQL Server kurulumuda bu şekildedir. Bir Sonraki makalelerimde görüşmek üzere kolaylıklar dilerim.

Bir Sonraki Makaleme Buradan Ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir