GPO Ayarlamaları Control Panel – Regional and Language Options 6

Selamlar arkadaşlar bu makalemde sizlere Control Panel altında bulunan Regional and Language Options seçeneğini anlatacağım.

Bunun için User Configuration – Policies – Administrative Templates – Control Panel yolunu izliyoruz ve altında bulunan Regional and Language Options alanına tıklıyoruz.

Hide Regional and Language Options administrative options özelliğini Enabled etmemiz durumunda Denetim masasından Bölge Ayarlarını içerisinde bulunan Yönetimsel seçeneğini kaldırır.

Hide the geographic location option seçeneğini Enabled etmemiz durumunda Denetim masasında bulunan Bölge ayarlarından Çoğrafı konumu değiştirme seçeneğini kaldıracaktır.

Hide the select language group options özelliğini Enabled etmemiz durumunda Denetim masasında  Bölgesel Seçenekler altında bulunan User Interface dilini değiştirmeye yarayan seçeneği devre dışı bırakacaktır.

Hide user locale selection and customization options özelliğini Enabled edilmesi durumunda Denetim masası altında bulunan Bölge ve Dil Seçenekleri seçeneği altında bulunan Bölgesel Biçim seçeneklerini göremezler.

Restricts the UI languages Windows should use for the selected user özelliğini Enabled olarak ayarlamanız durumunda kutudan seçilen dil ile bu ayarı uygulanan kullanıcıların User Interface dilini sınırlamış olursunuz.

Restrict selection of Windows menus and dialogs language özelliğini Enabled etmemiz durumunda Oturum açan kullanıcı Bölge ve Dil Seçenekleri denetim masasındaki iletişim kutusu denetimlerine erişemezler. Belirlenen dil bilgisayarda yüklü değil ise varsayılan olarak English seçilecektir.

Turn off autocorrect misspelled words özelliğini Enabled edilmesi durumunda yanlış yazılan sözcüklerin otomatik olarak düzeltilmemesi için seçenek kilitlenir.

Turn off highlight misspelled words özelliğini Enabled edilmesi durumunda yanlış yazılan sözcüklerin vurgulanmaması için seçenek kilitlenir.

Turn off insert a space after selecting a text prediction özelliğinin Enabled edilmesi durumunda Metin tahmini seçildikten sonra boşluk eklenmemesi için seçenekler kilitlenir.

Turn off offer text predictions as I type özelliğini Enabled edilmesi durumunda yazı yazarken metin tahminlerinin sağlanmaması için seçenekler kitlenecektir.

Handwriting Personalization sekmesi altında bulunan Turn off automatic learning özelliği enabled edilmesi durumunda El yazısı tanımayı kişiselleştirme özelliğinin otomatik öğrenme bileşenini kapatır.

Bir sonraki makalede görüşmek üzere kolaylıklar dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir