SCCM ile İşletim Sistemi Dağıtımı Bölüm 2

Selamlar arkadaşlar bu makalemde Boot Images alanını ve dağıtım için Task Sequences alanını anlatacağım.

İşletim sistemi dağıtım işlemi boot imajlar ile başlar. Oluşturulan Boot Images’lar içerisinde mutlaka kartları bulunmalıdır. Ağ kartı sürücüleri yerleştirilmiş boot image’lar dağıtım noktasına yerleştirilmelidir.

Bunun için konsolumuz üzerinde bulunan Operating Systems – Boot Images yolu izlenir. Burada Default olarak Boot image (x64) ve Boot image (x86) bulunmaktadır. Bunları çoğaltmanız mümkündür. Ben örneğimde Windows 10 x64 yükleyeceğimden dolayı Boot image (x64) alanına sağ tıklıyorum ve Distribute Content alanına tıklıyorum.

General alanında herhangi bir değişiklik yapmadan Next ile devam ediyorum.

Content Destination alanında Add tuşuna basıyoruz ve Distribution point seçeneğini seçiyoruz ve cihazımızı seçip Next ile devam ediyoruz.

Next’ler ile Summary ve Progress alanlarını geçiyoruz ve Completion alanına geldiğimizde Close ile işlemi tamamlıyoruz.

Daha sonra dağıtımı yapabilmemiz adına görev oluşturmamız gerekiyor. Görevi Operating Systems altında bulunan Task Sequences’e sağ tıklayarak Create Task Sequence alanına tıklıyoruz.

Karşımıza çıkan Create New Task Sequence ekranında Build and capture a reference operating system image seçiyoruz. Bunun anlamı ilk önce bir işletim sistemi dağıtımı gerçekleştir ardından dağıtımı yapılan işletim sisteminin bir imajını al. Böyle ilk seçenek olan Install an existing image package için elinizde hazır bir imaj olacaktır. İlk kurulumlar için bu seçenek önerilmektedir. Makineye bir referans işletim sistemi kurulur. Ardından bu işletim sisteminin imajı alınır ve alınan bu imaj ilk seçenek ile diğer tüm makinelere dağıtılır. Next ile devam ediyoruz.

Task Sequence Information alanında bulunan Task Sequence Name ile bir ad belirleriz ardından Boot Image ile dağıtıma koyduğumuz Boot imajı seçiyoruz ve Next ile devam ediyoruz.

Install Windows ekranı altında bulunan Image Packages kısmında işletim sistemimizi, Image Index kısmından İşletim Sistemi Türünü seçiyoruz. Product Key kısmına İşletim sistemi Ürün Anahtarını girebilirsiniz. Enable the account and specify the local administrator password alanını seçmeniz durumunda cihazınızdaki Administrator kullanıcısının şifresini belirlemiş olursunuz. Ayarlamaları yaptıktan sonra Next ile devam edelim.

Configure Network alanında bulunan Join a Workgroup kısmına WorkGroup adını yazıyoruz. Join a domain seçeneği ile de cihazınızı Domain’e dahil edebilirsiniz. Ayarlamaların ardından Next ile devam edelim.

Install Configuration Manager kısmında Package alanında Browse tuşuna basmamız ve Configuration Manager Client Package’ini seçip Next tuşuna basın.

Include Updates alanında Do not install any software updates alanını seçip Next ile devam ediyoruz.

Install Applications altında ise Dağıtım yapılan uygulamalar var ise Yıldız işaretine tıklayarak bunlarıda ekleyebilirsiniz. Bende herhangi bir uygulama olmadığı için Next ile devam ediyorum.

Capture Image sekmesinde bulunan Path alanına paylaştırmış olduğumuz klasörden bir alan seçilerek imajı alınacak yeni dosyanın nereye koyulacağını seçiyoruz. Account kısmında ise imajı alabilmesi adına bir Administrator kullanıcısı seçiyoruz ve Next ile devam ediyoruz. Completion kısmına kadar Next diyoruz.

Completion kısmına geldiğimiz de Close ile işlemi sonlandırıyoruz.

Bu şekilde Task Sequences alanına belirlemiş olduğumuz adla Görev oluşturulmuş olur.

Yararlı olması dileğiyle.

Bir Sonraki Makaleme Buradan Ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir