SCCM ile WSUS Updatelerini Clientlara Dağıtmak

Selamlar arkadaşlar bu makalemde sizlere SCCM üzerinden WSUS’uda kullanarak Updateler çekmeyi ve bunları Clientlarımıza Deploy etmeyi göstereceğim.

Bu işlemleri yapmamız için WSUS kurulumu şarttır.

System Center Configuration Manager Tool’unu açtıktan sonra Administration > Site Configuration > Servers and Site System Roles tabına tıklamalısınız. Burada SCCM’in yüklü olduğu sunucuya sağ tıklamalı ve Properties alanını açmalısınız. Açılan bu ekranda Software Update Point rolünün yüklü olduğunu görmeniz gerekmektedir. Eğer yüklü değilse bir önceki makalelerimden nasıl yüklendiğini bulmanız mümkündür. Bu kurulum sırasında gerekli olan Ürün Updatelerini ise Products alanından seçeceğinizi unutmayın. Bu kurulumun ardından SCCM ile WSUS entegrasyonunu sağlamış olmaktayız.

Software Update Point Yüklemesi için Buraya tıklayabilirsin.

Administration > Site Configuration > Sites kısmına geliyoruz ve Site’ımıza sağ tıklayarak Configure Site Components alanında bulunan Software Update Point seçeneğini seçiyoruz.

Açılan pencerede bulunan Products alanında istediğiniz Update’leri seçmeniz mümkündür.

Administration > Site Configuration > Sites kısmına geliyoruz ve Site’ımıza sağ tıklayarak Client Installation Settings alanında bulunan Sofware Update-Based Client Installation alanına tıklıyoruz.

Açılan pencere Enable software update-based client installation seçeneğini işaretleriz. Bu sayede bulunan Updateler Client cihazlarımıza uygulanabilir olacaktır.

Software Library > Software Updates > All Software Updates alanına gidiyoruz. Synchronize Software Updates butonunu kullanarak Update Search işlemine başlatmanız mümkün. Sağ kısımda bulunan Updatelerin listesini görebilirsiniz.

Bulunan bu Updatelerin bir kaçını seçip Sağ tuşuna basıyoruz. Açılan listede Download butonuna basarak indirebilir, Create Software Update Group tuşuna basarak gruplayabiliriz. Biz Clientlara yükleme işlemi yapacağımızdan dolayı Deploy tuşuna basarak ilerliyoruz.

İlk açılan ekranda Collection kısmında Browse… butonuna basalım ve hangi cihazlara yükleme yapacağımızı seçerek Next ile ilerliyoruz.

Type of Deployment seçeneğini Required yapılarak Next ile devam edilir.

Scheduling kısmında ise As Soon As Possible seçeneği ile anlık yükleme sağlayarak Next ile devam ederiz.

System Restart (if necessary) ile gerekli zamanlarda sisteme Restart atılmasını sağlarız. Servers ve Workstations seçerek ise yüklenecek cihazlarında içerisinde bulunan Server ve Client cihazların tümüne yüklenmesi sağlanır.

Alerts kısmında herhangi bir değişiklik yapmadan Next ile devam ediyorum.

Deployment Package kısmında ise Create a new deployment package kısmını seçtikten sonra Name alanına istenilen ad girilir. Package Source alanında bulunan Browse… butonu ile Network Path seçerek seçilen Update’lerin nereye indirileceğini seçmiş oluruz. Next ile devam ederiz.

Add butonu ile Distribution Points serverımızı seçerek Next ile devam ederiz.

Download Location sekmesinde ise Download software updates from a location on my network seçeneğini seçmemiz durumunda önceden indirilmiş updateleri yüklememizi sağlar. Ben internet üzerinden indirilmesini istediğimden dolayı Download software updates from the internet seçeneğini seçerek Next ile devam ediyorum.

Dil ayarlarının English olduğundan emin olduktan sonra Next ile devam ediyorum.

Download alanında ise Download software updates from distribution point and install ve Download and install software updates from the distribution points in site default boundary group seçeneğini seçerek Next ile devam ediyoruz.

Progress alanına kadar Next ile devam ediyoruz. Bu alanda Update dosyalarının internetten indirilmesini göstermektedir.

Close ile işlemleri sonlandırabilirsiniz.

Artık SCCM üzerinden WSUS’u kullanarak Client ve Serverlarınıza Update dağıtabilirsiniz.

Bir sonraki makalemde görüşmek üzere kolaylıklar dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir