Telnet Nedir ve Windows 10 Üzerinde Telnet Client Yükleme İşlemi

Selamlar arkadaşlar bu makalemde sizlere Telnet nedir ne işe yarar bunu anlatacağım.

Telnet (Telecommunication Network), Yerel ağ ya da İnternet üzerinde bulunan çok kullanıcılı bir makineye (Server, Pc, Switch, Modem) başka bir bilgisayar üzerinden bağlanarak komutlar çalıştırmamızı sağlayan bir TCP/IP protokollerinden biridir. Bu protokol ile bilgisayarlar arası bağlantı yapılırken Kullanıcı Adı ve Parola kullanılmalıdır. Bunun içinde bağlanılacak olan cihazda Telnet Server programı ve Bağlanacak olan cihazda ise Telnet Client programları kurulu olmalıdır. Sadece Telnet Client yüklü bir cihaza bağlantı sağlanamayacaktır. Telnet uygulama tabanlı bir protokoldür ve 23 nolu port numarasına sahiptir. Verileri alıp gönderme işlemlerini ise Ip üzerinden yapan bu protokol, Verileri gönderirken herhangi bir data şifreleme işlemi yapmayacaktır.

İlk olarak Start menüsüne basıyoruz ve Settings çarkına basıyoruz.

Açılan Windows Settings ekranında bulunan Apps tuşuna basıyoruz.

Daha sonra sol taraftaki menüden Apps & features seçeneğine tıklıyoruz ve sağ tarafta bulunan alanı en aşağıya sürüklüyerek Programs and Features butonuna tıklıyoruz.

Daha sonra karşımıza Programs and Features ekranı geliyor. Sol taraftaki Turn Windows features on or off butonuna basıyoruz. Ardından Windows Features penceresi açılıyor ve buradan da Telnet Client‘ı işaretliyoruz ve OK tuşuna basıyoruz.

Kısa bir işlemin ardından Telnet programımız yüklendiğine dair bilgi veren ekranı görüyoruz ve Close tuşu ile kapatıyoruz.

CMD‘yi açıyoruz ve Telnet yazarak Enter tuşuna basıyoruz. Ve ekranda Microsoft Telnet yazısını gördüğünüzde Telnet Client programımız çalışır duruma geliyor.

Bu sayede Windows 10 sistemimize Telnet Client programı kurulmuş olmaktadır.

Bir sonraki makalelerimde görüşmek üzere kolaylıklar dilerim.

2 yorum

  1. quake Yanıtla

    What’s up, I ⅽheck your new stuff daily. Your humoristic style is awesome, keep up the good work!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir